Клюєв готує Азарову мандрівку стопами Януковича

П'ятниця, 3 вересня 2010, 08:22

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв спільно з прем'єр-міністром Миколою Азаровим почали підготовку візиту Азарова до КНР.

Про це повідомив президент Віктор Янукович під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром Державної ради КНР Чжаном Децзянем, який очолить китайську частину україно-китайської міждержавної комісії.  

"Ми також чекаємо китайську делегацію вже цієї осені і будемо створювати всі умови для розвитку співпраці між регіонами Китаю та України", - зазначив Янукович, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави подякував китайській стороні за "рішення підняти на такий високий рівень наші міждержавні взаємини".

"Величезний потенціал двосторонньої співпраці, який є між Україною та Китаєм, потребує активізації найрізноманітніших напрямків", - сказав Янукович.

Президент наголосив, що співпраця країн буде заснована на міцній політичній базі.

"Ми домовилися, що буде підписана Угода між Комуністичною партією Китаю та Партією регіонів, яка фактично займатиметься реалізацією наших стратегічних рішень", - сказав Янукович.

Він висловив вдячність керівництву КНР за сприяння, надане українській стороні у презентації України на Всесвітній виставці "Експо"  в Шанхаї, і зазначив, що запропонував голові КНР створити в Україні постійно діючу виставку Китаю.

Крім того, Янукович передав Національній бібліотеці КНР, що знаходиться у Пекіні, факсимільну копію "Пересопницького Євангелія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування