Стогній: Із "сірими" авто усе не зовсім так, як пишуть

П'ятниця, 3 вересня 2010, 09:58

МВС проводить перевірку інформації про нелегальне ввезення в Україну дорогих автомобілів за нібито співучастю дипломатів ізраїльського посольства.

Про це сказав газеті "Сегодня" головний радник голови МВС Костянтин Стогній.

"Я подзвонив начальникові ГУБОЗ із проханням підтвердити інформацію. Але він мені відповів, що йдеться про документ службового користування. Проводимо перевірку", - повідомив він.

"За моїм даними, усе не зовсім так, як викладено в інтернеті", - зазначив Стогній.

Як відомо, в Україні розгорівся скандал навколо дипломатів ізраїльського посольства, які нібито нелегально ввозили в Україну дорогі автомобілі, і українських чиновників, які нібито купили цих "сірих" авто на $3 млн.

Прес-служба посольства Ізраїлю в Україні повідомила, що троє аташе, яким приписують контрабанду авто, уже звільнилися.

Одним із покупців називали дочку віце-прем'єра Сергія Тігіпка Ганну, яка нібито купила Mercedes-Benz SL 550 (у салонах коштує біля $200 тисяч).

Сергій Тігіпко з цього приводу заявив: "Я розмовляв із одним із тих, чиє ім'я згадується. Та людина легально купила авто в салоні з усіма документами, у тому числі й з митною декларацією. Звинувачувати покупця в тому, що він придбав контрабандний товар, не зовсім коректно. Це питання до митниці".

Також у скандал залучився екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко - увечері 2 вересня він намагався перешкодити співробітникам міліції транспортувати "Джип", який нібито належить його заступнику, коли той зупинили на бульварі Лесі Українки в Києві.

Він вважає, що машину хотіли забрати на штрафмайданчик безпідставно:  "Довіреність, якою користується водій, видана в 2009-му році строком на три роки. А в даті закінчення терміну дії доручення з якоїсь причини зазначений березень 2010-го. Той, хто виписував її, помилився, виходить. На цій підставі міліція хоче забрати машину".

За словами Луценка, міліціонери сказали: "У нас команда забрати вашу машину в автопарк у кожному разі, інакше, сказали, на роботу не вертатися".

"Одразу пригнали чотири екіпажі: одну "Кобру" і три звичайних даішника. Я зрозумів, що відбувається. Вони кажуть: Могильов вважає, що це ваша машина, вона під контролем перебуває", - переказав екс-голова МВС. 

"Я ж усе розумію: Могильов мститься за "Кадилак", вертолітний майданчик - за ту інформацію, яку нещодавно озвучив Геннадій Москаль", - заявив Луценко.