Гриценко: армія зараз поза законом

П'ятниця, 3 вересня 2010, 10:17
Заяви Міноборони про скорочення чисельності Збройних Сил є "необґрунтованими і безвідповідальними".

Про це заявив екс-міністр оборони, депутат від НУНС Анатолій Гриценко в інтерв'ю журналу "Камуфляж".

"Ні Міноборони, ні президент дотепер не визначилися щодо чисельності Збройних сил у поточному році. Фактично військо сьогодні - поза законом. Глава держави, перебуваючи при владі вже понад півроку, так і не вніс до парламенту законопроект, який би визначав чисельність вітчизняних Збройних Сил", - зазначив він.

За словами Гриценка, законодавчо закріплений позаблоковий статус України означає, що "при вирішенні завдань оборони держави Україна вимушена покладатися виключно на власні сили й засоби".

"Тобто потрібен абсолютно інший, ніж раніше, підхід до визначення як чисельності Збройних сил, так і обсягів їх фінансування", - зазначив депутат.

Він наголосив, що чисельність Збройних Сил залежить, зокрема, "від рівня бойової підготовки, стану і сучасності систем озброєнь, мотивації людей до військової служби, ступеню оволодіння військовою професією, узгоджених дій штабів".

"На сьогодні саме ці складові перебувають за критичною межею", - сказав Гриценко.

Крім того, депутат заявив: "У нинішньому році відповідним рішенням РНБО, введеним в дію указом президента в червні, військовим обіцяно 2 тисячи квартир. Я на 100% упевнений, що цього показника досягнуто не буде".

"Навіть ту мізерну суму за загальним фондом, яка була передбачена в бюджеті на поточний рік на житло для військових у розмірі 56 мільйони гривень, звели буквально до нуля", - зазначив він.

"Дай Боже, щоб військовим у цьому році було передано хоча б кількасот квартир...До речі, у своїй передвиборчій програмі лідер Партії регіонів обіцяв протягом року забезпечити службовим житлом молодших офіцерів. Це буде ще одна невиконана обіцянка", - вважає Гриценко.

Також, коментуючи заяви керівників держави про намір перевести курсантів навчального закладу Сухопутних військ зі Львова до Одеси, депутат заявив: "Це крок назад стосовно власних планів реформування системи військової освіти. І крок назад порівняно з тими кроками, що здійснює наша держава".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування