"Регіони" збираються взяти владу в центральній Україні

П'ятниця, 3 вересня 2010, 10:58
За допомогою Сергія Тігіпка і мажоритарників Партія регіонів зможе взяти під контроль більшість обл- та міськрад центру України.

Про це йде мова в публікації газети "Сегодня".

Зокрема, політолог Володимир Фесенко заявив: "Зрозуміло, що Партія регіонів тут більшості не візьме, але в неї є дуже гарні шанси за рахунок партії Тігіпка і мажоритарників взяти цю більшість".

"Що стосується заходу країни, то тут поступово звикають до думки, що обрані органи влади стануть лояльними до виконавчої центральної влади", - наголошується в публікації.

Щодо ситуації з виборами мерів міст, газета зазначає, що "в таких містах як Донецьк або Сімферополь навіть не стояло питання - чи може бути там мером хтось крім регіонала".

"Там питання в іншому: кого підтримає Партія регіонів", - йдеться у публікації.

"Трохи інша ситуація у Харкові, де позиції регіоналів сильні, але не бездоганні, а з урахуванням того, що Геннадій Кернес, якого хоче просувати влада, - фігура суперечлива, шанси виникають і в інших", - зазначає видання.

"Точніше, могли б виникнути, якби "інші" об'єдналися проти Кернеса - але таке навряд чи можливе в Україні і вже точно нереально в Харкові", - йдеться у публікації.

Крім того, газета пише, що "за останні місяці Партії регіонів вдалося розібратися з одним із проблемних міст Південного сходу - Дніпропетровськом".

"Батьківщина Тимошенко стала повністю регіональною завдяки вступу в Партію регіонів двох основних кандидатів у мери", - наголошується в статті.

За інформацією видання, "найбільша інтрига місцевих виборів - Одеса".

"Там регіонали, схоже, вже зупинилися на єдиній кандидатурі глави Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, але і діючий мер Едуард Гурвіц без бою свої позиції не здасть", - йдеться у публікації.

"Але проти нього працює політичний момент - для Партії регіонів гранично важливо отримати свого мера в Одесі, завершивши таким чином процес повної "регіоналізації" тих областей, які обрали Віктора Януковича президентом", - пише газета.

Крім того, за інформацією видання чинний мер Львова Андрій Садовий веде консультації з Партією регіонів щодо неформальної підтримки на виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування