Дідуся Тимошенко хочуть увічнити

П'ятниця, 3 вересня 2010, 12:48
У місті Снятині на Івано-Франківщині з'явиться меморіальна дошка дідусеві Юлії Тимошенко Абраму Капітельману.

Про це повідомив депутат Івано-Франківської облради від фракції БЮТ, почесний краєзнавець Прикарпаття Зіновій Бойчук, повідомляє "Остров".

"Ніякої проблеми я в цьому не бачу. Ось, наприклад, батьку Віктора Ющенка встановили погруддя у Великих Кам'янцях", - сказав він.

"Чому ж краєзнавці не можуть відновити пам'ять про дідуся Юлії Володимирівни Абрама Капітельмана, який працював директором третьої єврейської школи в місті Снятині в довоєнний час", - зазначив депутат.

"Я знайшов архівні документи, і на даний момент готую подання міському голові і в раду міста Снятина про дозвіл на встановлення меморіальної дошки на будинку, де проживала сім'я Капітельмана", - заявив Бойчук.

Як йдеться у повідомленні, "меморіальну дошку депутат хоче встановити за свої гроші, хоча також планує звернутися до городян за пожертвуваннями, і для цього планує відкрити спеціальний рахунок у банку".

"Я вважаю, що для Снятина ця подія буде мати винятково позитивне іміджеве значення, адже така відома постать як дідусь Тимошенко зможе приваблювати туристів не тільки з України, а навіть з-за кордону", - говорить Бойчук.

Водночас радник Тимошенко Олег Медведєв повідомив "Українській правді", що Бойчук був виключений зі фракції БЮТ у Івано-Франківській облраді ще у 2008 році.

За словами Медведєва, у Івано-Франківському БЮТі повідомили, що на місцевих виборах Бойчук планує балотуватися від Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування