Частоти "5 каналу" і ТВі без Азарова повторно на конкурс не виставлять

П'ятниця, 3 вересня 2010, 15:41

Повторний конкурс на частоти "5 каналу" і ТВі, надання яких Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконним, буде проведено у разі дозволу на це Кабміну.

Про це заявили члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення на брифінгу в п'ятницю, повідомляє УНІАН.

Голова Нацради Володимир Манжосов на запитання, що тепер буде з частотами "5 каналу" і ТВі, сказав, що якщо повторний конкурс на ці частоти буде, то на них зможуть претендувати і ТВі, і "5 канал", і інші телеканали, які візьмуть участь у цьому конкурсі.

Якщо ж, за його словами, конкурсу не буде, то ці частоти підуть на розбудову цифрового мовлення в Україні.

У свою чергу, член Нацради Оксана Головатенко зауважила, що повторний конкурс буде проведено у тому разі, якщо на це буде дозвіл уряду.

Вона нагадала, що у зв'язку з процесом упровадження в Україні цифрового мовлення з 1 січня цього року, діє мораторій на надання частот для аналогового мовлення в Україні.

Через це, за її словами, Нацрада не може проводити конкурси на подібні частоти, і дозвіл на це, враховуючи екстраординарність випадку, може дати Кабінет міністрів.

Головатенко зауважила, що коли Нацрада отримає відповідь від уряду, то члени Нацради зберуться й оголосять про свої дії.

При цьому вона додала, що Нацрада ще не звернулася з запитом до Кабміну, оскільки досі не отримала повного тексту рішення суду.

Як відомо, 8 червня 2010 року Київський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги медіа-холдингу U. A. Inter Media Group, скасувавши рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2009 року про результати конкурсу, відповідно до якого TBi отримав 33 частоти, "5 канал" - 26 частот.

30 серпня Київський апеляційний адмінсуд підтвердив незаконність рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про надання частот телеканалам ТВi і "5 канал".

Телеканал ТВі заявив про намір оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді України.

За повідомленням Київського апеляційного адмінсуду, повний текст його рішення має бути готовий 3 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування