У партії Тимошенко скаржаться, що їм не реєструють Авакова

Субота, 4 вересня 2010, 12:17

У "Батьківщині" заявляють, що посадові особи Головного управління юстиції у Харківській області перевищують повноваження, зловживають владою та службовим становищем.

Про це заявила член бюро Харківської обласної організації партії "Батьківщина" Світлана Семко, коментуючи рішення управління юстиції у Харківській області від 3 вересня про відмову у реєстрації нового голови обласної парторганізації Арсена Авакова.

"Право приймати таке рішення не передбачене жодним нормативним актом", - цитує її прес-служба БЮТ.

"До наказу Головного управління юстиції у Харківській області було додано правовий висновок щодо відмови у взятті до відома інформації про зміну у складі керівних органів обласної організації, що свідчить про те, що прийняттю рішення передувало проведення правової експертизи статутних документів", - зазначила Семко.

Вона зауважила, що відповідно до п. 4 та п. 5 наказу Мін'юсту "Про затвердження порядку підготовки та оформлення рішень щодо легалізації об'єднань громадян та інших громадських формувань", правова експертиза статутних документів здійснюється виключно при легалізації (реєстрації) об'єднань громадян та реєстрації змін до статутних документів.

"Прийняття до відома інформації про зміну керівних  органів об'єднання громадян не потребує проведення будь-яких  правових експертиз", - зазначила Семко.

"Отже, дії посадових осіб харківського управління юстиції порушують право обласної організації "Батьківщини" на свободу об'єднання громадян у політичні  партії та громадські організації, яке закріплене в ст. 36 Конституції України, та є втручанням у внутрішню діяльність партії", - заявила вона.

Член харківської "Батьківщини" також додала, що дії службових осіб управління юстиції містять ознаки злочинів, передбачених ст. 170 (перешкоджання  законній діяльності профспілок, політичних партій, громадських  організацій) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових  повноважень) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування