Колектив і власники "5 каналу" домовилися про невтручання і паритет

Субота, 4 вересня 2010, 20:47

Між колективом та власниками "5 каналу" підписано "Угоду про взаєморозуміння".

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Голова Наглядової ради Петро Порошенко запропонував творчому колективу каналу ввести колектив до складу власників продюсерського центру, який виробляє інформаційний продукт для "5 каналу", на підтвердження наміру "піти далі у напрямку прозорості та спільної відповідальності за подальшу долю "5 каналу", сказано в повідомленні.

"Я думаю, що це буде перший крок в українських електронних мас-медіа", - сказав Порошенко.

Крім того, заново підписано "Угоду про взаєморозуміння" між колективом та власниками. Підписи під нею поставили шеф-редактор і голова редакційної ради "5 каналу" Володимир Мжельський, гендиректор Іван Адамчук, голова Наглядової ради Петро Порошенко.

Основні пункти документа передбачають "співпрацю колективу з власниками медіа-ресурсу на паритетних засадах".

Зокрема, сторони надають взаємні гарантії щодо дотримання засад редакційної політики, підтримки комерційного успіху каналу, і усвідомлення необхідності його розвитку. Серед інших зобов'язань - невтручання у виробництво інформаційних програм з боку власників.

"Власники ТОВ "5 канал ТВ", ТРК "Експрес-Інформ", ТРК "НБМ", які утворюють "5 канал", довіряють журналістам у їхніх професійних якостях і гарантують невтручання у виробництво інформаційних програм", - сказано в угоді.

"Під "втручанням" ми розуміємо: нав'язування тем для висвітлення, текстових формулювань, відеоряду та учасників програм, а також заборони на теми чи учасників", - роз'яснюєтьяс в ній.

 

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування