ОБШУКАЮТЬ ЩЕ ОДНОГО СОРАТНИКА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО

Понеділок, 6 вересня 2010, 13:59
 

Слідчі прокуратури отримали санкцію на обшук вдома у керівника Головного управління комунальної власності міста Києва, депутата Київради від блоку Черновецького Анатолія Чуба.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва 2 вересня під головуванням судді Квасневської.

Постанову видано у справі про незаконне відчуження пакетів акцій "Київводоканал" та "Київгаз" у відповідь на звернення слідчого Генпрокуратури за погодженням заступника генпрокурора.

Обшук має проводитись з метою вилучення підроблених документів, чорнових записів, бланків фіктивних підприємств, їх печатки, штампи та інші документи які використовувались для здійснення незаконного відчуження пакетів акцій цих двох підприємств.

30 серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Київської міської ради.

В рамках цієї ж справи суд дав санкцію на обшук секретаря Київради Олеся Довгого.

Згідно із постановою, досудовим слідством встановлено, що протягом лютого 2009 року - березня 2010 року службові особи Київміськради сприяли придбанню пакетів акцій Київводоканалу та Київгазу фінансовою компанією "Новий регіон".

Шкода бюджету оцінюється у 16,365 млн. грн

Крім обшуку вдома у Довгого і Чуба, суд дав санкцію на обшук у заступника начальника Головного управління комунальної власності Києва, директора ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", генерального директора і працівника Української універсальної товарної біржі, яка була задіяна в схемі відчуження, та директора ТОВ "Термінал - реєстр", який ніби-то діяв від імені фіктивних підприємств.

Суд також дав санкцію на обшук за місцем знаходження самої фірми ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" за адресою: Київ, вулиця Анрі Барбюса, 40, кімнати 10-12.

Ця ж фірма "Фінансова компанія "Новий регіон", на думку слідства, незаконно викупила не лише акції "Київгазу" та "Київводоканалу", а також акції "Київміськбуду", що належали громаді Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування