Німці просили в людей Януковича візи для таких як Ланге

Понеділок, 6 вересня 2010, 14:29

Німеччина просить Україну вирішити питання щодо дострокових віз для керівників закордонних політичних фондів, які працюють в Україні.

Про це йшлося на зустрічі керівництва адміністрації президента України з делегацією Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина, повідомляє прес-служба президента.

Керівник німецької делегації Андреас Шокенгофф підкреслив: "Україна є важливою європейською державою, і як така має перспективи членства у Європейському Союзі". Саме тому, відзначив він, у ФРН з великою увагою спостерігають за внутрішнім розвитком України та її модернізацією.

Окрему увагу сторони приділили можливостям роботи в України політичних фондів.

Німецьку делегацію, зокрема, цікавило вирішення питань, пов'язаних з відсутністю належної категорії віз для керівників закордонних політичних фондів, яка б давала їм можливість тривалого перебування та роботи в Україні.

"Українська влада працює над вирішенням цього питання", - зазначив Андрій Гончарук. На його думку, найкращим способом розв'язати цю проблему було б укладання відповідної угоди між Україною та ФРН, у якій була б передбачена належна категорія віз.

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман наголосила, що українська сторона дуже зацікавлена у взаємному послабленні будь-якого візового режиму між Україною та ФРН.

"Коли ми сьогодні чуємо з Німеччини заяви окремих політиків, досить тривожні для нас, про те, що у питанні послаблення візового режиму для українців ФРН не прогнозує доброї та близької перспективи, нас справді це тривожить. І ми хотіли б, щоб ви теж врахували це питання", - сказала Герман.

Радник Глави держави Андрій Фіалко додав, що було б несправедливо обмежувати важливе питання надання віз лише темою діяльності політичних фондів.

"Щодо фондів, думаю, Німеччина зацікавлена, щоб це питання було вирішено у рамках існуючої європейської практики", - зазначив радник президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...