Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин виніс урок з політреформи 2004 року

Понеділок, 6 вересня 2010, 18:58
Конституційний суд має враховувати наслідки свого рішення щодо конституційності політреформи-2004.

Про це сказав спікер Володимир Литвин у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо говорити про можливе рішення суду, то необхідно "моделювати - які можливі наслідки у разі прийняття того чи іншого рішення".

"Якщо дивитися на формальні підстави, подивитися на процедуру внесення зміни до Конституції і керуватися рішенням Конституційного суду від 1998 року, то, звичайно, Верховна Рада тут порушила процедуру", - сказав спікер.

"Але необхідно змоделювати і подальший розвиток подій", - підкреслив Литвин.

"Головне, я вважаю, що нам потрібно винести урок, що до Конституції, потрібно ставитися з повагою, відповідально, я вже не кажу про те, що її необхідно виконувати", - сказав він.

Литвин нагадав про свою ініціативу щодо створення робочої групи у Верховній Раді до якої б увійшли фахівці з конституційного права і правознавці, з тим, щоб вони попрацювали над питанням щодо конституційних основ в Україні.

Тільки після цього, вважає спікер, можна виходити на прийняття відповідних рішень.

Литвин також підкреслив, що підписав і направив до Конституційного суду свої роз'яснення щодо розгляду в суді подання депутатів про конституційність проведення політичної реформи.

Він повідомив, що в цьому роз'ясненні описав, як відбувався процес внесення змін до Конституції, які зміни були внесені, а також вказав, що ці зміни не були погоджені з Конституційним судом у момент їх прийняття.

Як відомо, 14 липня до Конституційного суду надійшло подання 252 депутатів про конституційність закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року.

26 липня суд відкрив провадження за цим поданням, і майже в повному складі судді пішли у відпустку до 30 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування