Опозиція каже, що їй не дають їхати до Києва. ДАІ заперечує

Вівторок, 7 вересня 2010, 08:37

Опозиціонери стверджують, що міліція перешкоджала протестувальникам із усієї України потрапити на мітинг до Києва, який має відбутися 7 вересня.

Зокрема, в Луганській, Чернігівський та Львівській областях ДАІ заборонило перевізникам обслуговувати опозиційні сили, погрожуючи відібрати ліцензії, повідомляє Радіо "Свобода".

Водночас, у ДАІ спростовують ці звинувачення.

Голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко замовив у декількох приватних перевізників автобуси для охочих поїхати на мітинг під Верховною Радою. Напередодні представники фірм зателефонували замовнику і повідомили, що відмовляються везти протестувальників до Києва.

За словами Міщенка, перевізники пояснили це тим, що Державна автоінспекція погрожувала забрати у них ліцензію, якщо вони повезуть опозиціонерів.

"Всі перевізники відмовилися. Із Чернігова мало бути два автобуси, а також з кожного районного центру. Всюди перевізникам погрожували відібрати ліцензію. Мовляв, якщо піймають по дорозі до Києва, то поставлять автобуси на штрафний майданчик. Навіть якщо проскочимо, то в Києві на стоянках зафіксують номери і згодом заберуть ліцензію", - сказав Міщенко.

За його словами, перевізники погодилися забрати опозиціонерів із Києва, але відвезти до столиці - ні.

Водночас, у Львові прихильники партії "Батьківщина" також не могли потрапити до Києва. За інформацією обласного осередку партії, перевізники, посилаючись на погрози міліції забрати ліцензії, відмовились обслуговувати мітингувальників.

Така ж доля спіткала і луганських опозиціонерів. Голова тамтешньої облорганізації ВО "Свобода" Дмитро Снєгирьов завив, що замовив автобуси у чотирьох перевізників, і всі вони відмовились, пояснюючи це забороною міліції перевозити мітингувальників до Києва.

Луганчани поїхали до столиці потягами і маршрутками. Хоча учасники мітингу підозрюють, що правоохороні органи спробують розігнати пікетувальників біля Верховної Ради.

У свою чергу, міліція заперечує свою причетність до відмови перевізників везти до Києва людей. Так, начальник прес-служби ДАІ Луганська Ольга Хомякова сказала Радіо "Свобода", що "у нас вільний в'їзд і вільний виїзд із Луганщини. Взагалі немає таких даних, що якісь автобуси ми не пускали кудись".

І керівник прес-служби ДАІ Львівщини Світлана Добровольська повідомила "Deutsche Welle", що жодного тиску працівники автоінспекції не чинять. За її словами, якщо перевізник не може їхати, значить, у нього немає відповідних документів чи технічно несправний автобус - і тут немає жодної політики.

Між  тим, голова фракції БЮТ у Львівській облраді Іван Стецькович повідомив, що у понеділок до нього телефонували представники служби безпеки й цікавилися поїздкою до Києва. За його словами, такі дзвінки були до інших керівників районних осередків партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування