Азаров пригадав опозиції пляжі Сардинії та розповів про своє головне завдання

Вівторок, 7 вересня 2010, 10:37
 

Головним завданням уряду є розробка і прийняття бюджету на 2011 рік, заявив прем'єр Микола Азаров.

Про це він сказав у своєму виступі під час відкриття сьомої сесії Верховної Ради шостого скликання у вівторок.

"Головне завдання уряду (і в цьому я сподіваюся на плідну співпрацю з парламентом) - розробка і прийняття бюджету на 2011 рік. У цьому документі ми повинні передбачити фінансові механізми реформування країни", - заявив Азаров.

"Упевнений, найближчим часом ми приймемо доопрацьований Податковий кодекс. Він передбачає значне зниження податкового навантаження і стимулювання для розвитку нових технологічних укладів", - додав прем'єр.

Ще одним з пріоритетів уряду Азаров назвав побудову нових стосунків з регіонами: "Саме в наступному році ми повинні розпочати процес фінансового зміцнення регіонів, надання їм реальних важелів для розвитку своєї економіки".

Свій виступ прем'єр розпочав словами про опозицію, яку депутати від фракції БЮТ зустріли вигуками "Ганьба":

"Так звана опозиція знову починає спроби дестабілізувати ситуацію в країні. Її лідери, які ще не встигли отрусити пісок найдорожчих курортів Сардинії, вже безоглядно взялися захищати нібито зубожілий народ України. Їм ніхто не заважає".

"Тим більше, що за роки при владі вони наколядували собі достатній фінансовий ресурс і для дорогого відпочинку, і для політичного піару. Чого не скажеш про країну, яку вони залишили банкрутом", - заявив Азаров.

За його словами, попередня влада не просто залишила казну пустою, але й обтяжила громадян "астрономічними боргами". "Лише в березні нам довелося сплатити 6 мільярдів гривень боргів Тимошенко", - наголосив прем'єр.

Азаров додав, що за прем'єрства Юлії Тимошенко країна "мала найневигідніший у своїй історії контракт з постачання газу: ціна газу вже в першому кварталі поточного року становила 330 доларів і щокварталу збільшувалася".

Нині, за словами Азарова, "уряд має 1,6 мільярдів доларів на валютних рахунках, більше 13 мільярдів на гривневих рахунках". "Це надійна основа для стабільного фінансування бюджетних видатків і планування масштабних реформ у країні", - запевнив він.

За словами прем'єра, економіка країни поступово відновлюється, стабілізовано державні фінанси, а "спроби опозиції, в основі яких лицемірство, брехня і обман народу, приречені на провал".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування