Литвин: Ця сесія визначить, куди піде Україна

Вівторок, 7 вересня 2010, 11:01
Голова парламенту Володимир Литвин вважає, що 7 сесія Верховної Ради шостого скликання стане визначальною для України.

Про це він сказав, виступаючи після президента і прем'єра на першому засіданні цієї сесії.

"За останні 5 років чи не вперше присутні президент України, уряд, керівники всіх державних інституцій - і це свідчення того, що є розуміння, що влада єдина. Є різні повноваження, але ми мажмо спільно працювати, нести спільну відповідальність і не ділити країну на своїх і чужих", - заявив Литвин.

"Тим паче, що ця сесія матиме свої особливості. Вона визначить: чи піде Україна шляхом реформ і оновлення, чи ми знову будемо втягнуті в з'ясування політичних стосунків", - переконаний спікер.

"Особливо, з урахуванням того, що вичерпані можливості для проведення реформ "зверху". І вичерпані ресурси держави, про що сказав прем'єр-міністр, до межі. Україна має працювати й розвиватись на свої власній основі, як незалежна держава", - додав він. 

Тому, зазначив Литвин, наступні півроку роботи парламенту "будуть визначальними", наскільки він зможе забезпечити здійснення перетворень, які "заманіфестовані" президентом.

"Є політична воля, є бачення, що робити, - потрібно одне: наша робота, щоб реформи отримали практичне втілення в життя", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування