Могильов не знайшов Данилишина в трьох країнах

Вівторок, 7 вересня 2010, 11:51

Українська міліція одержала відповідь із трьох країн Євросоюзу про те, що екс-міністр економіки Богдан Данилишин не знаходиться на їхній території.

Про це повідомив глава МВС Анатолій Могильов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ми одержали відповіді по лінії Інтерполу з трьох країн Євросоюзу про те, що на території цих країн Данилишина немає. Не стану уточнювати, з яких країн одержали відповідь, - це буде не зовсім коректно. Думаю, отримана інформація буде ще перевірятися", - сказав Могильов.

Він підкреслив, що можливе переміщення екс-міністра відслідковується у всіх країнах, де працює Інтерпол, тому що на Данилишина виставлена "червона картка".

"Після того, як він буде затриманий, його екстрадують в Україну", - відзначив глава МВС.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує щодо колишнього міністра економіки Богдана Данилишина кримінальну справу, порушену за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу за фактом заподіяння ним збитку державі на 4,5 млн грн при узгодженні ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" застосування процедури закупівлі в одного учасника.

За даними деяких ЗМІ, Данилишин ховається в Німеччині.

11 серпня слідчий Генпрокуратури виніс постанову про оголошення Данилишина у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.

У той же день Печерський районний суд задовольнив подання слідчого Генпрокуратури про розшук і доставку Данилишина в суд для обрання йому запобіжного заходу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування