Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція шукає нові кандидатури підривників храму в Запоріжжі

Вівторок, 7 вересня 2010, 18:34
Активіст запорізької конфесії "Рідна віра" Велічар Бабич заявляє, що міліція провела обшук у його квартирі.

Про це він заявив "Інтерфакс-Україна" по телефону.

"У вівторок, 7 вересня, в 11.00 в моїй запорізькій квартирі міліція провела обшук. Моїм рідним представники правоохоронних органів заявили, що я підозрюваний у вибуху Свято-Покровського храму", - повідомив він.

За його словами, у вівторок, як і в день вибуху в запорізькому храмі, він перебував у відрядженні в Одесі, і нібито не має жодного стосунку до вибуху в церкві.

"За словами моїх близьких, міліція обшукала лише кімнату, де я живу. Нічого протизаконного у мене не знайшли. Вилучили армійську димову шашку і страйкбольну піротехніку", - розповів Бабич.

"Але якщо б слідство щось на мене мало, то я б вже був затриманий, адже зараз я живу в кварталі від Одеського облуправління МВС", - заявив він.

Активіст припускає, що міліція звернула на нього увагу, оскільки він бере активну участь в акціях патріотичних сил.

"Затриманих паламарів, обвинувачених у вибуху, я не знаю. А християнської церкви я б не руйнував. У крайньому випадку, тільки переосвятив. Тому по приїзду в Запоріжжі попрошу міліцію повернути вилучені речі", - сказав Бабич.

Як відомо, 28 липня в запорізькому Свято-Покровському храмі прогримів вибух. Вибухнув пакет, що лежав біля дверей церкви.

Постраждали 9 парафіян і служителів церкви, серед яких 80-річна черниця.

Порушено кримінальну справу. У ході слідства затримано трьох підозрюваних, серед яких паламарі церкви.

На перших допитах вони визнали свою вину. Однак через тиждень один з паламарів Євген Федорченко заявив в апеляційному суді Запорізької області, що свідчення давав під тиском слідчих.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування