Лазаренко буде переманювати до себе БЮТівців

Вівторок, 7 вересня 2010, 19:33
Кращі депутати від БЮТ на місцевих виборах будуть балотуватися зі списками партія "Громада".

Про це заявив екс-прем'єр, лідер партії Павло Лазаренко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"У мене є домовленості, що краща частина депутатів від БЮТ будуть балотуватися зі списками "Громади". Це досвідчені й кваліфіковані професіонали, які допоможуть відродити рідний край", - говориться в його заяві.

Лазаренко повідомив, що у нього викликають "специфічну реакцію процеси, коли мери міст, глави районів масово записуються в правлячу партію".

"Я розумію, що така реальність в українській політиці, що місцеві керівники завжди показово демонстрували лояльність до "вищої влади", незалежно від "кольорів" останньої", - зазначив він.

Екс-прем'єр переконаний, що такі події ставлять нашу країну в один ряд з Північною Кореєю, Венесуелою, Білоруссю.

"Проживши десять років в США, я відповідально стверджую - неможливо побудувати процвітаючу демократичну країну на основі однопартійності", - заявив він.

Лазаренко повідомляє, що бере на себе велику відповідальність побудувати на основі партії "Громада" політичну силу, яка стане реальною, конструктивною, професійною альтернативою діючій владі.

"Я реально оцінюю ситуацію - за підсумками виборів "Громада" в силах отримати більшість на місцевих виборах у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській і Черкаській областях", - уточнив лідер партії.

"З цього плацдарму "Громада" візьме старт для участі в парламентських виборах 2012 року. Упевнений, нас чекає успіх", - додав він.

Як відомо, Лазаренко має намір повернутися в Україну до жовтня 2010 року, щоб взяти участь у місцевих виборах.