Медведько обіцяє не тянути з Пукачем

Четвер, 9 вересня 2010, 14:24

Генпрокурор Олександр Медведько вважає, що затягування з передачею кримінальної справи щодо колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача не буде.

"Практично завершено слідство, найближчим часом ми оголосимо про закінчення, думаю, затягування не буде", - сказав він у четвер на брифінгу в Києве, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Медведько також підкреслив, що ГПУ планувала раніше завершити розслідування кримінальної справи за фактом убивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак тільки 26 серпня були отримані висновки комплексної криміналістичної фоноскопічної експертизи, після чого було проведено ще низку допитів.

Колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ.

З 23 липня за рішенням суду Пукач  перебуває під вартою. Генпрокуратура пред'явила генералові Пукачу обвинувачення в причетності до убивства журналіста.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлено обезголовлене тіло, що, за висновками експертів, могло належати журналістові.

Тіло дотепер не поховане, оскільки мама журналіста Гонгадзе відмовлялася ховати сина через те, що не була знайдена голова.

У травні 2010 року Медведько заявив, що рештки черепа, знайденого в Київській області в липні 2009 року, належать Гонгадзе.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними в здійсненні убивства журналіста і засуджені до 12 (Костенко й Попович) і 13 рокам (Протасов) позбавлення волі.

Замовники убивства дотепер не встановлені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування