Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль пропонує ліквідувати слідчі органи, які "не впливають на ситуацію"

Четвер, 9 вересня 2010, 16:06

Депутат Геннадій Москаль пропонує ліквідувати Військову прокуратуру, Податкову міліцію та слідство у Службі безпеки України.

Про це йдеться в його депутатському зверненні до президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Москаль висловлює їм сумнів у доцільності утримання за рахунок держави "таких слідчих органів, які суттєво не впливають на ситуацію з боротьбою зі злочинністю".

За I півріччя 2010 року, згідно з бюлетенем Державного комітету статистики, зареєстровано 261 970 злочинів, проти 198 764 злочинів за аналогічний період минулого року, зазначає він.

Водночас, із аналізу Держкомстату, по окремих питаннях соціально-економічного становища України, "можна зробити висновок, що основне навантаження, біля 90%, в порушенні кримінальних справ та розслідування злочинів припадає на МВС", заявляє Москаль.

"За вказаний період часу Військовою прокуратурою України порушено всього 521 кримінальну справу, при тому що в кожному гарнізоні є військові прокуратури, а в більшості регіонів України залишилися військові комісаріати", - зазначає він.

521 злочин, що розслідується, складає 0,19% від  загальної кількості зареєстрованих злочинів, констатує Москаль.

При цьому Службою безпеки України порушено і розслідується 1 247 кримінальних справ, що складає 0,47 % від загальної кількості зареєстрованих злочинів. 

"1 247 кримінальних справ - це, в середньому, навантаження на один райвідділок внутрішніх справ - наприклад, в місті Кривий Ріг", - порівнює колишній чиновник МВС.

Податковою міліцією порушено і розслідується 2 979 справ (проти 3 293 справи за аналогічний період минулого року), що в відсотках складає 1,13 %, вказує Москаль.

"Виникає закономірне питання: при такому навантажені і дефіциті Державного бюджету України, (є) доцільність існування Військової прокуратури? Може, слід передати дані функції прокуратурам областей, в котрих створити відповідні відділи чи управління?", - розмірковує він.

"Чи доцільне, при такому навантажені і дефіциті державного бюджету, існування Податкової міліції? Можливо, слід ліквідувати дану структуру, а на її базі створити державний орган, який би займався протидією наркоманії?", - пропонує Москаль

"Чи доцільно мати слідство в Службі безпеки України? Можливо, її треба реорганізувати в контррозвідувальний орган, а кримінальні справи, що ними розслідуються, передати до Генеральної прокуратури України та МВС України", - вважає він.

На думку Москаля, "дані заходи суттєво скоротять видатки з держбюджету, бо показники роботи вищевказаних служб зовсім не впливають на покращення оперативної ситуації в країні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування