Найбільша партія Європи: ситуація в Україні погіршується з кожним днем

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 09:09


Генсекретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріз закликає владу в Україні розпочати демократичний діалог з опозицією і забезпечити проведення чесних виборів.

Про це йдеться у поширеній прес-службою ЄНП заяві Лопеса-Істуріза, яку має УНІАН.

"На превеликий жаль, незважаючи на наші заклики до президента Януковича та інших українських державних посадовців гарантувати вільні та чесні вибори, поточна політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем", - зазначає Лопес-Істуріз.

Він вважає відкритий лист, підписаний дев'ятьма опозиційними партіями, включаючи дві партії з "родини" ЄНП - "Батьківщину" і Народний Рух, - чітким сигналом того, що українська влада все ще не дотримується демократичних стандартів щодо проведення виборчих кампаній.

"Збільшення державного втручання у внутрішню діяльність братської ЄНП партії "Батьківщина", а також відмова реєструвати партійні організації у Київській, Львівській, Луганській, Тернопільській та інших областях є безперечними ознаками політично вмотивованої кампанії проти опозиційних сил", - заявляє Лопес-Істуріз.

"Нам також стало відомо про те, що Служба безпеки України сьогодні використовується як інструмент залякування основних опозиційних партій для перешкоджання їхній участі у виборчому процесі", - йдеться у заяві генсека ЄНП.

Він також висловлює тверде переконання, що якщо таку ситуацію не буде негайно виправлено, "вона матиме серйозні негативні наслідки для діалогу Україна-ЄС і вкрай негативно позначиться на перспективі європейського майбутнього України".

"Ми знову закликаємо президента Януковича і українську владу терміново розпочати реальний і демократичний діалог із опозиційними силами для того, щоб стабілізувати політичну ситуацію всередині країни і гарантувати вільні і чесні вибори", - наголошує Лопес-Істуріз.

Як відомо, 13 вересня Політична асамблея ЄНП схвалила резолюцію, у якій висловила стурбованість згортанням свободи слова, використанням правосуддя у політичних силах, а також засудила втручання держави Україна у справи партії "Батьківщина".

У документі ЄНП також висловила підтримку українським партіям, що мають статус спостерігачів при ЄНП - "Батьківщині", Народному Руху України та "Нашій Україні" й закликала президента України Віктора Януковича і владу припинити антидемократичні дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News