Тимошенко хоче, щоб усі опозиційні сили об'єдналися без амбіцій

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 14:07


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко ініціює проведення спільного засідання опозиційних сил для визначення подальших дій у зв'язку з останнім рішенням КС.

Про це вона заявила на прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на запитання про конкретні кроки опозиції у зв'язку зі скасуванням політичної реформи 2004 року.

"Перший крок - це запросити всі опозиційні сили, нарешті відкинувши всі амбіції, зібратися за круглий стіл, відпрацювати план дій, внести всі необхідні нормативні документи до Верховної Ради, які можуть розпочати процес легітимних виборів після такого поводження з Конституцією", - сказала лідер БЮТ.

На її переконання, Україні сьогодні як ніколи "потрібна єдність народу та проукраїнських політичних сил".   

"Якщо знову хтось буде демонструвати взаємопоборювання, псевдогетьманство та безвідповідальність - Україна програє", - впевнена  Тимошенко.

За її словами, об'єднання, створене на базі опозиційних сил, "може звертатися до народу і разом консолідувати діяльність".

"Але якщо всі представники громадського суспільства, політики й народ України будуть сприймати таку наругу над собою, то тоді навряд чи в нашій країні буде існувати шлях боротьби", - сказала лідер БЮТ.

"Я готова до боротьби, я свою справу зроблю. Але і всі інші можуть зробити свою справу", - наголосила Тимошенко.   

Як відомо, у п'ятницю, 1 жовтня, Конституційний Суд оголосив рішення про визнання неконституційним закону про зміни до Конституції, ухваленого у 2004 році. Таким чином, Україна повернулася від парламентсько-президентської до президентсько-парламентської форми правління.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування