Яценюк видав Януковичу цінні вказівки

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 16:37
Конституційний Суд не має права самостійно змінювати форму правління в державі.

Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, коментуючи рішення КС щодо скасування політреформи 2004 року і повернення до Основного закону 1996 року, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що частина рішення КС щодо скасування політреформи була прогнозованою, адже під час її прийняття були процедурні порушення: "Це був політичний торг, а не політична реформа".

"Друга частина рішення КС, яким відновлено дію Конституції 1996 року, має бути легітимізована", - йдеться у повідомленні.

За його словами, президент Віктор Янукович зобов'язаний внести до парламенту нову редакцію Конституції, парламент зобов'язаний її розглянути і прийняти 300 голосами.

Яценюк переконаний, що президент повинен створити Конституційну асамблею і передати цю Конституцію на референдум.

"Оскільки для такої процедури легітимізації Основного закону потрібен час, президент зобов'язаний внести до парламенту перехідні положення до чинної Конституції, які врегулюють повноваження всіх органів влади", - йдеться у повідомленні.

"Якщо не буде дотримано всіх процедурних моментів проведення конституційної реформи, повноваження президента завжди будуть під питанням. Так можна дійти до абсурду: рішенням КС повернути і старий склад парламенту, і колишнього президента", - підкреслив політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування