Клюєв: інвестори знайдуться, якщо буде газ

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 19:07
Проблема пошуку інвесторів у проекті будівництва терміналу з прийому зрідженого газу відсутня.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у кулуарах 7-ї Ялтинської щорічної зустрічі у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Під такі проекти гроші знайдуться: це буде або державно-приватне партнерство, або повністю приватний проект. Думаю, почнемо будівництво з січня", - сказав він.

"Я б такий, що зробив би взагалі приватний проект", - додав Клюєв. Він також згадав, як варіант, залучення банківського кредиту.

За його словами, проект будівництва ЗПГ терміналу на 10 мільярдів кубометрів буде коштувати "під 1 мільярд доларів".

Клюєв також зазначив, що питання землі в цьому проекті може взагалі не виникнути.

"Є проекти перевалки, винесені в море. Це трохи дорожче, але проблеми я не бачу", - пояснив він.

"Головне - укласти контракт на довгострокову поставку зрідженого газу. Це найголовніше. На щастя, ви скоро побачите, що ми його укладемо", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Говорячи про терміни, необхідні для будівництва ЗПГ терміналу, Клюєв оцінив їх приблизно на рік-півтора, проте зазначив, що все буде залежати від того, скільки часу займе виготовлення необхідного устаткування.

Як відомо, Кабмін в кінці березня 2010 року затвердив план заходів на 2010 рік з реалізації інвестиційного проекту "Поставка в Україну зрідженого природного газу і будівництво регазифікаційного терміналу".

У липні 2009 року Мінпаливенерго заявило про зацікавленість низки зарубіжних компаній взяти участь у будівництві в Україні ЗПГ-терміналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування