Кабмін вітає обмеження своїх повноважень

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 19:50
Кабмін вітає рішення Конституційного суду про скасування політреформи 2004 року.

Про це йдеться в заяві уряду, розміщеній на сайті Кабміну.

"На жаль, "конституційна реформа" 2004 року не стала основою порядку в державі. Очевидно, що конституційні зміни 2004 року, які були прийняті поспіхом, під тиском політичних обставин, у вкрай напруженій соціально-політичній ситуації, не виправдалися часом", - цитує заяву прес-служба Кабміну.

"Саме ці зміни створили лінії напруги між гілками влади, коли прем'єр Тимошенко ігнорувала рішення і президента Ющенка, і Верховної Ради, а реальні дії влади деградували до публічних чвар між керівниками держави", - йдеться в заяві.

В Кабміні вважають, що це спровокувало хаос в державному управлінні, який зрештою і зробив Україну такою вразливою до ударів фінансово-економічної кризи.

"Навіть не змінюючи нічого в законодавстві, лише за рахунок узгодженості дій уряду, президента і коаліції за півроку ми створили в Україні принципово нову ситуацію, відновивши стабільність і порядок", - наголосили у Кабміні.

" Все це є безумовним доказом на користь такої моделі державного управління, яка ґрунтується на чіткій субординації і розподілі компетенції органів державної влади. Саме це є запорукою того, що хаос попередніх п'яти років більше не повториться", - вважають в уряді.

Кабмін заявляє, що готовий негайно розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти, необхідні для того, щоб привести чинне законодавство у відповідність з рішенням Конституційного суду, а також невідкладно ухвалити відповідні урядові нормативні акти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування