Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії вважають, що Україні слід самостійно гасити борги

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 20:58
Україні необхідно самостійно вирішити проблему боргу Зовнішекономбанку СРСР юридичним особам.

Про це заявив віце-прем'єр і міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про борги ЗЕБ перед підприємствами, у відносинах всіх країн наша позиція - цей борг беруть на себе уряди цих країн", - сказав він на 7-й Ялтинській щорічній зустрічі.

Кудрін також зазначив, що Україна до цих пір не ратифікувала нульовий варіант поділу боргів та активів СРСР.

"Формально спір з Україною не завершений, через це не маємо права на деякі активи", - сказав він.

За його словами, приблизна частка України в боргу СРСР Паризькому клубу була близько 15 мільярдів доларів, тоді як активів на неї припадало значно менше.

"Знаходиться в сплячому стані це питання. Це не перешкода в наших відносинах, ми винесли його за дужку", - підкреслив Кудрін.

За даними українського Союзу вкладників ЗЕБ СРСР, з 1992 року всі кошти клієнтів ЗЕБ СРСР заблокував уряд Росії, а потім, за її рішенням, протягом 90-х років вони були повернуті вкладникам - юридичним і фізичним особам РФ.

Пізніше - фізособам-резидентам України (близько 60 мільйонів доларів). Тоді як вимоги вкладників-юросіб колишнього СРСР, в тому числі Україна, залишилися неврегульованими.

Союз вкладників ЗЕБ СРСР, до складу якого входять понад 40 великих підприємств України, почала судовий розгляд у Стокгольмському арбітражному суді по поверненню заморожених вкладів на загальну суму понад 500 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування