Банкова: кучмівська Конституція потрібна, щоб підганяти

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 23:12

Повернення до редакції Конституції 1996 року дає президенту можливість контролювати хід реформ.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу Інтер.

"Це дає додаткову можливість, по-перше, контролювати, моніторити хід реформ і впливати...на тих, хто не хоче йти досить швидкими кроками", - сказала вона.

"Мені здається, що тут показовим було останнє засідання Комітету з економічних реформ, де звучала дуже важлива для України тема дерегуляції", - зазначила чиновниця.

"Ми подивилися, під час підготовки комітету, на те, як різні міністерства вже виконують існуючі закони. І виявилося, що картинка не дуже гарна. Хтось ще не почав, хтось на півдорозі, хтось сумнівається, хтось гальмує цей процес", - заявила Акімова.

За її словами, "контроль президента, а саме це дає Конституція 1996 року, та посилення контролю президента за ходом економічних реформ може стати тією політичною силою, яка перетворить політичну волю в політичний двигун".

Відповідаючи на питання, чи можливі кадрові перестановки в уряді, Акімова сказала: "Мені здається, що президент відповів на це питання вчасно засідання комітету з економічних реформ. Той, хто не хоче допомагати, той, хто не хоче виконувати закони, той повинен подумати, чи може він працювати ефективно".

Як відомо, КС визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...