У Азарова обіцяють, що з сумісниками скоро розберуться

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 23:58
Питання депутатів-сумісників буде розв'язано найближчим часом.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі телеканалу Інтер.

"Що стосується сумісництва, то і в редакції (Конституції) 1996 року, і після змін 2004 року воно не дозволялося. Це є порушення Конституції", - зазначив він.

"Зараз передбачено відповідно до закону про Кабмін, що перед вступом на посаду члена уряду має написати заяву про складання депутатських повноважень народний депутат, якого призначають", - наголосив міністр.

"У нас є один випадок, тому що була недотримана вимога закону у Верховній Раді, коли відбулася присяга члена уряду без складання ним повноважень. Це питання вже до Верховної Ради і до того, хто головував на пленарному засіданні", - заявив Лавринович.

За його словами, член уряду не може бути сумісником взагалі.

"Що стосується керівників інших органів, звичайно, це є порушенням Конституції і закону про Кабмін. І я впевнений, що найближчим часом це питання буде розв'язано або самими урядовцями чи керівниками виконавчої влади, чи главою держави", - сказав міністр.

Як відомо, наразі сумісниками залишаються 9 депутатів, які пішли працювати у виконавчу владу. Зокрема, це міністр екології Микола Злочевський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News