В "Регіонах" вважають, що опоненти в усьому бачать політику

Понеділок, 18 жовтня 2010, 20:39
Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк заперечує тиск на політичних опонентів з боку Партії регіонів.

Про це він заявив журналістам, коментуючи смерть 17 жовтня кандидата у мери Макіївки від Комуністичної партії.

За його словами, ця смерть не може бути пов'язана з тиском на нього з боку політичних сил.

"Померла людина, трагедія для сім'ї. Але не треба з цього робити політику. Він не звертався (у правоохоронні органи), що його там лякав хтось, чи ще щось", - сказав губернатор.

Він також заявив, що не вважає пов'язаним з політикою напад на офіс кандидата в мери міста Часів Яр від партії "Фронт змін".

"Два молодих хлопця у нетверезому стані збили замок і щось ще (незначне зробили)", - повідомив він, додавши, що їх особи встановлено.

При цьому, за словами Близнюка, окремі політичні партії намагаються побутовим подіям надати політичний сенс.

"Я б не хотів, щоб (перераховані події) намагалися подати як політичний тиск з боку Партії регіонів Донецької області. Я вам офіційно заявляю - нічого цього в Донецькій області немає", - сказав він.

Близнюк також повідомив, що міська виборча комісія Маріуполя відмовилася реєструвати список кандидатів Донецької обласної організації партії "Сильна Україна" до міської ради через невиконання вимог до кандидатів для реєстрації.

"Їх зняли з реєстрації, оскільки вони 4 позиції не виконали при забезпеченні (вимог до) реєстрації. Суд розглянув і прийняв рішення: територіальної комісії ще раз розглянути цю справу", - сказав Близнюк.

Він також зазначив, що рішення про відмову в реєстрації кандидатів на вибори беруть територіальні виборчі комісії, але не Партія регіонів, тому звинувачення в тиску на політичних опонентів шляхом відмов у реєстрації безпідставні.

Українські новини