Кваснєвський пояснив, що потрібно Україні

Субота, 2 жовтня 2010, 00:14
Рішення Конституційного Суду щодо скасування політреформи 2004 року проблем не вирішує.

Про це заявив екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський в ефірі телеканалу Інтер.

"Питання України не в тому, буде президентська система, або буде парламентська система. Питання в тому, буде централізація чи ні", - сказав він.

"Що потрібно Україні? Вам потрібно громадянське суспільство, вам потрібно вирішувати питання на рівні міста, села, людей, які активно беруть участь в цих процесах", - заявив екс-президент Польщі.

За словами Кваснєвського, "український президент за Конституцією має дуже великі можливості, але використовувати їх не може".

Також він підкреслив, що "в Європі не існує президентських республік". "Владу мати важливо, але розділити владу і працювати в хорошій команді - це ще важливіше", - заявив екс-президент Польщі.

"Я не знаю, як буде це все після цього рішення Конституційного Суду. Звичайно, я поважаю його, я поважаю всі рішення Конституційних Судів, але, по-моєму, це проблем не вирішує", - сказав він.

Як відомо, КС визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування