Колесніков розуміє, що українська потребує грошей

Субота, 2 жовтня 2010, 14:10
 

Віце-прем'єр Борис Колесніков вважає, що необхідні значні інвестиції для популяризації української мови в країні.

Про це він сказав, виступаючи на конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES) у Криму.

"Поки не буде інвестицій, мільярдів доларів на підтримку розвитку української мови - не буде розвитку української мови", - сказав віце-прем'єр.

Колесніков також висловив думку, що для підвищення частки україномовного продукту на ринку необхідно розробляти ефективні маркетингові програми, щоб він ставав модним і купувався.

Як повідомлялоcя, президент Віктор Янукович вважає, що необхідно забезпечити рівні права на використання рідної мови громадянам України всіх національностей.

7 вересня депутати Верховної Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко й член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували в парламенті законопроект №1015-3 "Про мови в Україні", яким запропонували Раді визначити порядок використання мов в Україні.

15 вересня голова парламенту Володимир Литвин попросив президента Національної академії наук Бориса Патона надати експертний висновок щодо зареєстрованих у парламенті законопроектів про мовну політику на предмет їх історичної обумовленості й відповідності міжнародному праву.

Литвин також має намір направити на оцінку в Організацію з безпеки й співробітництва в Європі зареєстровані в парламенті законопроекти про мовну політику.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування