Суд визнав провину ДАІ та охорони Януковича в смертельній аварії

Середа, 20 жовтня 2010, 14:01
Дарницький райсуд Києва визнав порушення з боку ДАІ та охорони президента, які призвели до смертельного ДТП за участі "швидкої" з кортежу Віктора Януковича.

Це стало відомо на підсумковому засіданні по справі, яке відбулося в середу, повідомляє кореспондент "Української правди".

Так, суддя Дарницького райсуду Києва Тамара Трусова повідомила, що направила до ДАІ та Управління державної охорони відповідну постанову.

"Також у даній кримінальній справі винесена окрема постанова з приводу порушень, які були допущені органами ДАІ та УДО", - сказала Трусова.

Раніше батько загиблого таксиста Петро Чижиков зазначав, що винними у ДТП він вважає ДАІ та начальника охорони, адже машина ДАІ, а не "швидка", мала їхати останньою в кортежі.

У свою чергу, в день ДТП Державна автоінспекція взагалі заявляла, що "швидка" не має стосунку до кортежу Януковича.

Як відомо, 20 жовтня за рішенням судді Дарницького району міста Києва Тамари Трусової водій "швидкої" з кортежу президента Микола Демиденко отримав 5 років позбавлення волі умовно за ДТП, у якому у квітні загинув водій таксі.

Водночас, Демиденко звільнений від основного покарання з іспитовим терміном 3 роки. На цей же термін він позбавлений права керування транспортними засобами.

Якщо в ці 3 роки Демиденко не вчинить жодного злочину, його покарання може бути знято.

Матеріали за темою