БЮТівців звинувачують у зриві роботи Харківського облвиборчкому

Субота, 23 жовтня 2010, 20:58

Колишній голова обласної виборчої комісії, представник партії "Батьківщина" Микола Селезньов разом з представниками ЗМІ спробували перешкодити роботі обласної виборчої комісії з видачі бюлетенів.

Про це заявив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов, повідомляє сайт Харківської ОДА.

За його словами, у суботу о 10:30 Харківська обласна виборча комісія розпочала свою роботу з видачі бюлетенів для виборів депутатів Харківської облради в територіальній комісії для п'яти районів.

"Представник партії "Батьківщина" Микола Селезньов, не зареєструвавшись на засіданні комісії як представник політичної партії з правом дорадчого голосу, втрутився в її роботу, проголошуючи на телекамеру, що нібито члени комісії - а були присутні 15 з 18 членів комісії, - видають пачки бюлетенів, на яких не проставлені номери ділянок, округів і так далі", - заявив Русанов.

"Усі члени комісії бачать, що все необхідне в бюлетенях є, а він заявляє на камеру, що це не так. На наші вимоги дати можливість комісії працювати Микола Селезньов не реагував", - додав він.

За словами Русанова, трохи пізніше в облвиборчком "увірвалися" представники партії "Батьківщина", серед них - кандидат у депутати обласної ради Юрій Прав.

"Громадяни представилися кандидатами в депутати і вимагали, щоб була припинена видача бюлетенів. Вони накинулися на секретаря обласної виборчої комісії Зою Мокрій, погрожували їй, вдарили документами по обличчю. Ніяких заяв вони не залишили і поїхали", - сказав він.

За словами Русанова, роботу обласної виборчої комісії було зірвано на 25 хвилин, "що тягне за собою кримінальну відповідальність".

"Відповідні документи будуть направлені в Харківську обласну прокуратуру. Члени комісії склали акт про грубе порушення Закону про вибори з боку Миколи Селезньова. Секретар комісії Зоя Мокрій подала заяву в правоохоронні органи про те, що на неї скоєно напад", - підкреслив голова обласної виборчої комісії.

У свою чергу голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що Селезньов "втручається нахабним чином у роботу обласної територіальної комісії, намагаючись зробити все, щоб були зірвані терміни з видачі бюлетенів".

"Все це робиться під відеокамери певною політичною силою, все представляється як якісь порушення або щось в цьому роді. Хоча при цьому немає жодної заяви до суду, жодного звернення до прокуратури, тому що немає ніяких підстав", - сказав він.

Як відомо, у суботу БЮТівці заявили, щовикрили у Харкові видавництво, яке друкує фальшиві бюлетені.

Українська правда