Європа обіцяє попрацювати над подарунком до саміту

Вівторок, 26 жовтня 2010, 19:30
Європейська Комісія докладе зусиль для того, щоб план дій щодо безвізового режиму був представлений на саміті "Україна-ЄС" у листопаді.

Про це заявила комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрьом під час робочої зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко.

"Мальмстрьом відзначила зусилля України з виконання рекомендацій європейської сторони з метою наближення перспективи безвізового режиму. Вона запевнила, що Єврокомісія докладе зусиль для того, щоб документ був представлений на саміті", - повідомляє прес-служба МЗС.

В ході зустрічі сторони також обговорили питання прикордонного і митного контролю.

Зокрема, Грищенко привернув увагу європейської сторони до доцільності повернення до практики спільного прикордонного та митного контролю, зокрема на українсько-польському кордоні, що набуває особливої ваги в контексті підготовки до Євро-2012.

У цьому зв'язку, комісар ЄС запевнила, що Єврокомісія наразі опрацьовує проект змін до законодавства ЄС, які б передбачили здійснення спільного прикордонного та митного контролю на автомобільних пунктах пропуску.

 Українська правда