Янукович говорить із Алієвим "віч-на-віч"

Четвер, 28 жовтня 2010, 10:33

У Києві розпочалася зустріч президента України Віктора Януковича та президента Азербайджану Ільхама Алієва у форматі "віч-на-віч".

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Програмою візиту заплановано зустріч Алієва з Януковичем, підписання двосторонніх документів і спілкування з пресою, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу президента Азербайджану.

Президенти покладуть вінки до могили Невідомого солдата і вшанують пам'ять жертв голодоморів.

У ході візиту планується також обговорення двостороннього співробітництва в сфері енергетики, машинобудування, військово-технічного співробітництва й у космічній сфері.

Крім того, планується проведення другого засідання Ради президентів України й Азербайджану.

Планується підписання спільної декларації президентів і угоди між міністерствами закордонних справ України й Азербайджану про співробітництво в області архівної справи.

Крім того, під час візиту Алієва заплановані його зустрічі із прем'єр-міністром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Напередодні візиту в Україну Алієв заявив в інтерв'ю українським медіа, що Баку "серйозно розглядає можливість інвестицій в українську економіку", зокрема, участь в інфраструктурних проектах, повідомляє Радіо "Свобода".

Раніше повідомлялося, що Україна й Азербайджан мають намір домовитися про співпрацю на 2011-2015 роки, про збільшення обсягів поставок азербайджанської нафти в Україну, про розвиток співпраці в космічній, транспортній і військово-технічній сферах.

Азербайджан готовий співпрацювати з Україною в поставках скрапленого газу.

Україна має намір визначитися з джерелами поставок скрапленого газу на майбутній термінал скрапленого природного газу (регазифікаційний термінал) до листопада.