Янукович показав, як він ставиться до Севастополя

Неділя, 3 жовтня 2010, 10:56
Президент Віктор Янукович підтримав всі питання, з якими виходило керівництво Севастополя щодо вирішення проблем міста.

Про це повідомив глава Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо президент України підтримав всі питання, які ми ставили - це відповідь на те, як президент відноситься до Севастополя", - сказав він.

Він зазначив, що президент дав доручення Кабміну і профільним міністрам розібратися з механізмами розрахунків компенсації втрат доходів Севастополя, та інших населених пунктів, в наслідок недоотримання ними надходжень від Чорноморського флоту Російської Федерації за джерелом "плата за землю".

"Адміністрація Севастополя вже розробила таку методику, яка дозволить при розрахунках компенсації втрат доходів бюджету Севастополя в наступному році отримувати суму вдвічі більшу, а це понад 200 мільйонів гривень", - сказав Саратов.

Торкаючись чергового пункту доручення президента про внесення змін до методики визначення обсягів участі Росії в розвитку соціально-економічної сфери Севастополя, де базується Чорноморський флот, глава виконавчої влади повідомив, що така методика також розроблена адміністрацією.

"Питання це потрібно винести на взаємодію двох урядів. Дуже велика програма, на яку потрібно 170 мільйонів гривень (зараз ця сума дорівнює 38 мільйонів гривень)", - розповів Саратов.

За твердженням губернатора, президентом дано також доручення про те, щоб прийняти необхідні заходи для будівництва, реконструкції та введення в експлуатацію очисних споруд повної біологічної очистки Севастополя.

Доручення президента підписано 27 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування