Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков вважає, що наголос має бути на тваринництво

Неділя, 3 жовтня 2010, 15:10
Поспішати з продажем земель сільськогосподарського призначення не варто, так як селяни ще не відчули справжньої орендної плати за землю.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков в кулуарах 7-ї Ялтинської щорічної зустрічі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На першому етапі може бути оренда з гарантіями на термін більше 15 років, яка може виступати як застава", - сказав він.

За його словами, при такому терміні оренди будуть гарантуватися і інвестиції, і орендна плата селянам.

Колесніков також зазначив, що є прихильником розбудови крупно-товарного сільського господарства в України з упором на тваринництво.

"На сьогоднішній день Україна може виробляти 100 мільйонів тонн зерна (на рік), експортна ціна зерна - 200 доларів за тонну, м'яса - 1,5-2 тисяч доларів за тонну, на кілограм м'яса потрібно 3 кілограми зерна", - підрахував віце-прем'єр.

"Український ВВП у сільському господарстві за рахунок інтенсивного тваринництва може зрости в рази", - пояснив він свою позицію.

Колесніков підкреслив, що проблема збуту для українських аграріїв відсутня, тому що населення землі росте швидше виробництва продовольства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування