Закон про мови відкладуть, бо не вистачає голосів?

Понеділок, 4 жовтня 2010, 12:59


Закон про мови у Верховній Раді найближчим часом не розглядатимуть.

Про це повідомляє прес-служба "Центру досліджень визвольного  руху", зазначаючи, що на акцію протесту проти цього закону під Верховну Раду в понеділок прийшло близько 2,5 тисяч людей.

Як розповіли газеті "Сегодня" у фракції Партії регіонів, імовірність голосування за закон про мови, що розширює функціонування російської мови, невелика.

"У нас немає впевненості, що будуть 226 голосів", - сказав виданню "регіонал" Михайло Чечетов.

"Я впевнений, що ті, хто прийшов до нас із БЮТ і НУНС, проголосують за Податковий кодекс, але не впевнений, що вони віддадуть голоси за закон про мови. Є питання й по Литвину", - відзначив він.

За іншим даними, пише газета, у Партії регіонів побоюються, що закон про мови стане "червоною ганчіркою" для опозиції - і вона просто заблокує роботу Верховної Ради, не давши ухвалити взагалі жодного закону.

Чечетов зазначив, що список законів, які належить змінити, уже готовий: "Інвентаризація всього законодавчого поля вже проведена Мін'юстом".

"Якісь закони будемо переробляти - приміром, про Кабмін і про регламент ВР, якісь приймати нові - на кшталт закону про президента", - сказав він.

"Втім, це не всі плани - адже життя йде своєю чергою, а тому першим номером у вівторок стоятиме Податковий кодекс; ми його ухвалимо в першому читанні, а повністю - наприкінці жовтня або початку листопада", - зазначив Чечетов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування