Янукович і Медведєв вирішили покататися на швидкісному поїзді

Понеділок, 4 жовтня 2010, 17:12

Президенти Росії і України Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися перетнути кордон своїх країн на швидкісному поїзді після спрощення відповідної процедури.

Про це вони заявили на спільній прес-конференції після закінчення форуму у Геленджику, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президенти домовилися про створення механізмів для максимального спрощення процедури перетину кордонів на пропускних пунктах між двома державами.

"Ми поставили перед собою завдання максимально спростити процедуру переходу наших громадян, товарів через пункти переходів на наших прикордонних регіонах та створити особливі умови для громадян, які проживають у прикордонних регіонах", - сказав Янукович.

Крім того, він повідомив, що президенти України і Росії в ході форуму доручили відповідним відомствам відпрацювати цей механізм і підготувати проекти рішень для його реалізації.

Янукович не виключив, що такі рішення можуть бути підготовлені як на законодавчому рівні, так і на рівні підписання міждержавних угод.

Він також звернувся до колеги з ініціативою про те, щоб президенти двох країн були першими, хто пройде процедуру в пунктах пропуску між Росією та Україною.

Медведєв, у свою чергу, запитав, який вид транспорту буде обрано - автомобіль чи поїзд. Він нагадав, що на автомобілях президенти вже перетинали державний кордон.

Президенти домовилися, що цього разу вони перетнуть кордон на швидкісному поїзді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...