Янукович буде чистити Кабмін "точечно", а Льовочкін стане Азаровим-2?

Вівторок, 5 жовтня 2010, 08:17


Директор інституту Горшеніна Володимир Фесенко вважає, що найближчим часом очікувати відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова не варто.

"Я зроблю прогноз, що в найближчій перспективі, як мінімум місяць-два... не буде міняти Віктор Янукович прем'єр-міністра", - сказав він на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Фесенко зауважив, що президент зможе змінювати склад уряду "точечно", приймаючи рішення одноосібно, без участі парламенту.

А якщо відправляти у відставку Азарова, то автоматично у відставку йде весь склад уряду.

Для затвердження ж кандидатури нового прем'єра потрібно буде знову домовлятися з депутатами, зазначає експерт.

Фесенко також вважає, що найближчим часом не відбудеться відставки голови СБУ Валерія Хорошковського.

"Якщо Хорошковський занадто заважатиме іміджу президента, не самому президенту, лише тоді його переведуть на іншу роботу", - наголосив він.

Фесенко зазначив, що рішенням Конституційного Суду було де-юре легалізовано ту систему управління, яка фактично існувала з березня 2010 року. Тому очікувати кардинальних змін в країні не варто.

Водночас, на його думку, суттєво зміниться роль адміністрації президента, яка відтепер відіграватиме значну роль.

"Після рішення КС вплив адміністрації президента як владної інституції різко збільшується. І юридично і політично", - сказав Фесенко, зауваживши, що саме в АП готуватимуться в тому числі й всі кадрові рішення.

"Фактично зараз адміністрація президента стає другим урядом, можливо, по багатьох питаннях навіть більш важливим урядом, ніж Кабінет міністрів", - підкреслив політолог.

За його словами, сьогодні роль і статус уряду повертається до "кучмівських часів", коли Кабмін виконував роль організатора і розпорядника економічних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...