"Нашоукраїнці" протестують під Радою проти "русифікації"

Вівторок, 5 жовтня 2010, 10:29


Близько 200 представників партії "Наша Україна" пікетують у вівторок будівлю Верховної Ради, вимагаючи не приймати закон "Про мови в Україні".

Як повідомляє "Інтерфакс Україна", учасники акції тримають партійні помаранчеві прапори "Нашої України", плакати "Кучмізм не пройде", "Захистимо українську мову" і скандують гасла: "Одна мова - одна країна", "Русифікації - стоп".

Крім того, учасники акції роздають народним депутатам, журналістам текст відкритого листа керівника ради партії "Наша Україна" Валентина Наливайченко до народних депутатів, у якому він закликає не ухвалювати закон "Про мови в Україні".

"Я закликаю вас, українських законодавців, не допустити ухвалення відкрито антиукраїнського закону, який принижує честь і гідність українців у їхній власній державі, несе реальну загрозу подальшому повноцінному розвитку українського народу", - говориться у зверненні.

Як відомо, акція протесту з аналогічними вимогами пройшла під Верховною Радою в понеділок, 4 жовтня, коли в парламенті йшла погоджувальна рада.

Законопроект "Про мови в Україні", запропонований представниками провладної більшості, розширює сферу функціонування мов національних меншин на території України, зокрема - російської.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування