Європа вирішила поки не згадувати про справу Гонгадзе

Вівторок, 5 жовтня 2010, 10:45
Доповідач ПАРЕ по Україні Майліс Репс не буде вносити в текст резолюції по Україні згадування про справу Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

В попередньому варіанті проекту резолюції стосовно функціонування демократичних інститутів в Україні немає жодного згадування про справу вбитого журналіста.

"Ми не вносили цього питання тому, що на цей раз під час візиту до Києва в мене фізично не було можливості ознайомитись з цим процесом. Крім того, я впевнена, що головний сигнал в цій резолюції стосуватиметься питання процесів, які мали місце нещодавно - стосовно громадянських свобод та демократії", - зазначила Репс.

Відповідаючи на питання "Української правди", чи означає відсутність згадування про справу журналіста в тексті резолюції те, що ПАРЕ вважає цю справу доведеною до кінця і чи планується розглядати цю справу в подальших резолюціях, доповідач заявила:

"Я не вважаю, що цю справу закрито і можу дати стовідсоткові гарантії, що це питання з'явиться в наступних резолюціях ПАРЕ, які будуть в квітні-червні 2011 року".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування