Янукович вимагає від Азарова удосконалити вертикаль

Вівторок, 5 жовтня 2010, 11:02
Президент Віктор Янукович очікує від прем'єра Микола Азарова пропозицій щодо вдосконалення структури Кабміну згідно з вимогами Конституції.

Про це він заявив під час зустрічі з главою уряду в вівторок.

За словами Януковича, ці пропозиції мають бути підготовлені також з урахуванням майбутньої адміністративної реформи і скорочення посад заступників.

Президент зазначив, що функції місцевої виконавчої влади будуть змінюватися ще й у зв'язку зі значним скороченням дозвільної системи, "яка нині породжує не тільки надто роздутий апарат чиновників, а й корупцію", йдеться у повідомленні прес-служби президента.

"Треба звільнити бізнес від зайвого тиску, і це піде тільки на користь державі. Боротьба з корупцією означає насамперед прибрати руки чиновника від надання різних дозволів. Ми з вами добре знаємо, що це заважає розвиткові країни", - наголосив Янукович.

"Я хотів би, щоб ви попрацювали з обласними державними адміністраціями і удосконалили вертикаль влади. Щоб ця вертикаль відповідала розбудові структури виконавчої влади в цілому", - зауважив він.

Президент наголосив, що функції Кабміну будуть змінюватися, але при цьому вони не повинні послаблюватися: "Ці функції повинні ставати більш чіткими. Така головна мета".

"Ми будемо звільняти при скороченні відповідні кошти. Ці кошти треба буде спрямовувати тільки на соціальні фонди", - заявив Янукович.

Він також привітав Азарова з підписанням 4 жовтня угоди про створення більшості у Верховній Раді: "Це фактично підтверджує, що уряд і далі продовжуватиме плідно співпрацювати з парламентом".

Янукович висловив переконання, що ефективна співпраця Кабміну та Верховної Ради вкрай необхідна для своєчасного прийняття законів і спрямування політики уряду на вирішення питань, намічених програмою його діяльності.

"Це дуже важливо. Підтримка з мого боку цього процесу буде завжди. Ви можете на це розраховувати", - сказав він. 

У свою чергу, прем'єр наголосив: "Мета уряду - це виконання програми дій президента".

"Ми виконаємо це  завдання. У п'ятницю подамо на розгляд президента наші пропозиції стосовно тих змін, які необхідно реалізувати в контексті нових реалій", - запевнив Азаров.

Українська правда