Азаров хоче трильйон та естонський досвід

Вівторок, 5 жовтня 2010, 15:03
Для оновлення економіки України потрібно впродовж 10 років залучити 1 трильйон доларів.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час робочого ланчу за участю спікера естонського парламенту Ене Ергма і рамках офіційного візиту до Естонії.

Азаров зазначив, що "в Україні створюється найпривабливіший інвестиційний клімат в Європі і запросив естонський бізнес інвестувати в нашу країну", йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Зокрема, перспективними галузями для співпраці, за словами прем'єра, є енергетична, транспортна галузь, сфера високих технологій та інформатизація.

Крім того, він підкреслив, що необхідно збільшувати обсяг торгово-економічної співпраці між Україною та Естонією: "Обсяг нашої торгово-економічна співпраці складає близько 0,5 млрд. доларів. Є перспективи, щоб він був значно більшим".

Також Азаров заявив, що Україна використовуватиме естонський досвід в проведенні реформ. За його словами, Естонія зробила значний крок у "сім`ю європейських народів" та за 20 років провела кардинальні реформи в країні.

"Ми хочемо повторити цей шлях: ви позбулися хаосу, досягли стабільності. Нам гірко від того, скільки наша країна втратила за 20 років. Тому ми рішуче налаштовані на реформи і будемо використовувати естонський досвід", - зазначив Азаров.

Він додав, що зокрема Україна зацікавлена у вивченні досвіду Естонії в запровадженні електронного урядування та проведенні податкової реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування