У "Регіонах" сумніваються в здоровому глузді опозиції

Вівторок, 5 жовтня 2010, 18:20
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що ніяких підстав для блокування трибуни парламенту у опозиції немає.

Про це він заявив, коментуючи дії фракції БЮТ, депутати якої заблокували трибуну і президію парламенту на вечірньому засіданні.

"Якщо охарактеризувати ту ситуацію, яка сьогодні відбувається у Верховній Раді, то вона по-моєму виходить за межі здорового глузду", - сказав він.

"Сьогодні не було взагалі підстав для того, щоб блокувати трибуну Верховної Ради. І те, що наші колеги, не маючи ніяких підстав, практично досягнувши домовленості з усіх питань на погоджувальній раді, яка була у Володимира Литвина в кабінеті, вдалися до даних дій, це не піддається здоровому аналізу", - зазначив Єфремов.

За словами лідера фракції Партії регіонів, такі дії опозиціонерів можуть призвести до того, що депутати "можуть наполягати на тому, щоб і завтра, або післязавтра був спочатку розглянутий сьогоднішній порядок денний".

Єфремов також вважає, що вони наполягатимуть на продовженні розгляду питань щодо порядку денного, який затверджений в рамках даної тижневої програми.

"Але такі дії опозиції в кінцевому підсумку призводять до того, що вони не зможуть, не домовляючись, провести свої якісь рішення, тому що виникає відповідна реакція у депутатів - просто-напросто не голосувати за ті пропозиції, які йдуть (від опозиції)", - сказав він.

За словами депутата, пропозиції, які вносяться опозиційними фракціями, входять у суперечність не тільки зі здоровим глуздом, але і з чинним законодавством.

Єфремов додав, що навіть представники Венеціанської комісії у своїх висновках вказували на те, що Верховна Рада не може втручатися в дії судової гілки влади як незалежного органу влади, в тому числі і в діяльність Конституційного суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...