Лідер регіоналів пропонує опозиції відмовитися від мандатів

Вівторок, 5 жовтня 2010, 19:14
Ніяких підстав для проведення дострокових президентських і парламентських виборів в Україні немає.

Таку думку озвучив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи вимоги опозиції про проведення виборів 27 березня 2011 року.

Говорячи про те, чи можуть бути проведені в Україні позачергові вибори президента, Єфремов сказав: "Ви знаєте, закон не має зворотної сили".

"Президент обраний на 5 років, цей парламент обраний на 5 років, і такий парламент, і наступний президент, якщо не будуть до моменту виборів внесені зміни до Конституції, будуть обиратися на 4 роки (як передбачено Конституцією 1996 року)", - сказав він.

За його словами, обговорюється питання, і це відображено у відповідному проекті постанови, про створення тимчасової спеціальної комісії парламенту, яка б розглянула всі законодавчі акти, які необхідно привести у відповідність з Конституцією.

За словами Єфремова, мова йде і про розгляд питання про терміни проведення виборів президента і Верховної Ради.

Політик зазначив, що якщо говорити про реєстрацію якогось проекту рішення про проведення виборів в 2011 році, то відповідний документ, за його словами, поки не зареєстрований.

"Чи буде він зареєстрований? Можна зареєструвати навіть що завгодно, навіть найдурніший законопроект. У даному випадку, якщо він буде зареєстрований, якщо знайде силу, це буде віднесено саме до цього варіанту", - сказав Єфремов.

"Тому що ніяких законодавчих нормативів сьогодні, які передбачають проведення виборів, немає, і займатися цим питанням - це просто робити дурниці, і робити кола на воді з неіснуючого приводу", - також заявив лідер фракції.

"Якщо наші колеги хочуть дострокових виборів, у них є механізм: 150 депутатів напишуть заяви і складуть свої мандати. Я думаю, що Верховна Рада у випереджаючому порядку дані питання розгляне", - підсумував він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...