БЮТ ледь сам собі не вимостив дорогу в пекло

Середа, 6 жовтня 2010, 13:58
 

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект щодо забезпечення прозорості прийняття рішень та фінансової звітності політичними партіями.

Один з авторів проекту Андрій Шевченко пропонував, щоб кожна партія мала сайт, де звітувала про фінансові надходження та хто дає внески на фінансування виборчої кампанії.

Водночас Юрій Ключковський запропонував повернути проект на доопрацювання.

"Законопроект порушує цікаві проблеми, і їх потрібно законодавчо врегулювати, але цей законопроект є прекрасною ілюстрацією того, що дорога до пекла вистеляється добрими намірами", - зазначив депутат.

Наприклад, Ключковський засудив той пункт, що рахунок у банку відкриває оргкомітет, який не є об'єднанням громадян і не юрособою. Так само йому не зрозуміло, як можна створювати осередки партії до створення самої партії.

"Дивно було прочитати в опозиційному законопроекті, що установчий з'їзд може відбутися лише в тому випадку, якщо на ньому присутній представник Мін'юсту. Якщо ви скликали з'їзд, приїхали делегати, а представник Мін'юсту не прийшов, ви вже не можете нічого проводити...", - здивувався Ключковський.

Те саме стосується зміни голови партії і голів осередків партії. "Ви повинні за 10 днів попередити про збори орган юстиції, і якщо представник управління юстиції не прийде ,ви нічого не можете змінити. Я думаю, що для БЮТ це особливо анекдотична теза", - сказав депутат.

Також Ключковський засудив пункт про те, що якщо партія не відкрила сайт, зареєстрований державою,  то вона не може брати участь у виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News