Тимошенко обіцяє контролювати, як Янукович і Ко слухаються ПАРЄ

Середа, 6 жовтня 2010, 14:30


"Батьківщина" контролюватиме, як влада враховує зауваження ПАРЄ, викладені в резолюції "Функціонування демократичних інституцій в Україні".

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції в Києві.

"Ми як найбільша опозиційна партія беремо на себе функцію контролю за втіленням в життя всіх настанов резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, які прийняті вчора", - цитує Тимошенко її прес-служба.

"І ми будемо інформувати суспільство про те, як втілюється в життя позиція резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи владою України, а також всіма іншими складовими нашого політичного життя. Це Верховною Радою, парламентською опозицією, всіма учасниками цього процесу", - додала Тимошенко.

Вона зазначила, що остання резолюція ПАРЄ по Україні - "безпрецедентно жорстка", і дії української влади несумісні з зобов'язаннями, які держава взяла на себе перед Радою Європи.

"Дії української влади є несумісними з тими цінностями, с тими стратегіями, які сповідують європейські країни", - заявила Тимошенко

Вона також заявила, що опозиція даватиме владі поради щодо втілення в життя пунктів резолюції ПАРЄ.

"Ми дамо владі чіткі поради, як втілювати зауваження Ради Європи в наше українське життя, як змінювати закони, правила, порядки для того, щоб все ж таки не регресувати в процесі розвитку демократії в Україні", - сказала Тимошенко.

"Якщо Янукович, президент держави, вся його владна команда дослухаються до порад, зауважень і пропозицій Парламентської Асамблеї Ради Європи, ситуацію в Україні можна виправити, і Україну можна повернути на демократичний шлях розвитку", - зазначила вона.

"Але для цього потрібно не тільки бажання громадянського суспільства, народу України, опозиції. Для цього обов'язково потрібне добровільне бажання влади це робити", - наголосила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування