Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович рекомендує більшості не тиснути на опозицію

Середа, 6 жовтня 2010, 18:57

Президент Віктор Янукович хоче мати своєчасну інформацію щодо законопроектів, які готуються.

Про це він заявив під час зустрічі з керівниками фракцій більшості  парламенту.

Участь у зустрічі взяли спікер Володимир Литвин, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, Компартії - Петро Симоненко, Блоку Литвина - Ігор Шаров, перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Також на зустрічі були присутні перший віце-прем'єр Андрій Клюєв і глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Звертаючись до присутніх, президент підкреслив: дуже важливо, що зберігається співпраця між парламентом і урядом, повідомляє його прес-служба.

"Для нас найважливішим питанням є питання ефективності, а ефективність  досягається тільки співпрацею усіх гілок влади", - заявив Янукович.

Президент схвально оцінив рішення Верховної Ради про створення  Тимчасової спеціальної комісії з підготовки пропозицій щодо змін до законодавства у зв'язку з рішенням Конституційного суду щодо скасування політреформи 2004 року.

Янукович висловив вдячність Литвину за пропозицію включити до складу цієї комісії представника президента.

"Дуже важливо, щоб я мав своєчасну інформацію, які саме закони готуються, мав можливість висловити свою точку зору, і щоб приймалися ті закони, які президент не буде ветувати, а буде підписувати. Безумовно, це сприятиме процесу руху в напрямку реформ, які ми з вами започаткували", - наголосив президент. 

"Я зберігатиму партнерські відносини з Верховною Радою і вимагатиму від Кабінету Міністрів, щоб він співпрацював з парламентом у повному обсязі - і з комітетами ВР,  і з окремими депутатами", - заявив Янукович.

Президент окремо звернув увагу на те, що опозиція повинна мати усі можливості для того, щоб висловити свою думку. Це стосується як депутатів Верховної Ради, так і звичайних громадян.

"Важливо, щоб ми усі розуміли: якщо є сильна влада - а ми таку систему будуємо - повинна бути і сильна опозиція. Ми не повинні тиснути на опозицію. І це абсолютно нормально", - зазначив він.

У свою чергу Литвин, характеризуючи ситуацію, наголосив, що "із задоволенням може відзначити, що в парламенті відбувся процес заспокоєння діями".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування