Янукович хоче спокою протягом місяця

Середа, 6 жовтня 2010, 19:08
Дуже важливо, щоб місяць, який залишився до місцевих виборів, пройшов спокійно.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі із керівниками фракцій більшості  парламенту, повідомляє його прес-служба.

На зустрічі Янукович порушив питання підготовки та проведення 31 жовтня місцевих виборів.

"Дуже важливо, щоб цей місяць, який залишився до місцевих виборів, ми пройшли спокійно. А зі свого боку я вимагатиму від місцевих адміністрацій, щоб підготовка до цих виборів йшла без зайвого ажіотажу та виважено", - наголосив глава держави.

Янукович також звернув увагу на необхідність дотримання законів України усіма учасниками виборчого процесу,  і зокрема - членами виборчих комісій.

"Ми не повинні застосовувати будь-який тиск до будь-яких партій. Хай люди визначаться. За кого вони хочуть голосувати - за того і голосуватимуть. А наші закони повинні цьому сприяти", - заявив президент.

Янукович висловився також за доцільність після проведення виборів 31 жовтня розпочати роботу над удосконаленням виборчого законодавства, зокрема - підготовки і прийняття Виборчого кодексу. 

"Ми повинні прагнути до прийняття такого документа, який  затвердив би систему виборів, і ми більше не поверталися до цього питання від виборів до виборів", - сказав президент.

"Украй необхідні зміни до Конституції щодо виборчої системи. Я переконаний, що під ці зміни у парламенті  знайдеться необхідна кількість голосів, тому що це буде стосуватися депутатів усіх рівнів", - заявив Янукович.

"Ми повинні на цій сесії ці зміни проголосувати, щоб згідно з Конституцією вже на наступній сесії мали можливість їх затвердити", - резюмував президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування