Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МНС витрачало гроші на церкву, а не на дослідження

Середа, 6 жовтня 2010, 20:56
Міністерство з питань надзвичайних ситуацій неефективно використовувало кошти, виділені на наукові дослідження.

Про це свідчать результати аудиту Рахункової палати, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства.

Загалом за результатами аудиту МНС використало з порушеннями чинного законодавства та неефективно 38,2 мільйонів гривень.

"Це понад 45% усіх коштів, призначених на виконання наукових досліджень і впровадження їх результатів", - зазначається в повідомленні.

Оцінюючи ситуацію, голова Рахункової палати Валентин Симоненко зазначив: "Триває повна деградація наукової діяльності, спрямованої на попередження надзвичайних ситуацій і мінімізацію їх наслідків".

"Коштів виділяють немало - понад 100 мільйонів гривень за чотирма програмами. Але куди вони спрямовані? Соціально-економічний ефект - нульовий. Все йде на утримання відомчих наукових установ", - заявив він.

Аудит засвідчив, що кошти переважно спрямовувалися на поточне утримання підвідомчих МНС установ, а в окремих випадках - на об'єкти, далекі від науково-дослідних робіт.

Зокрема, на церкву Преображення Господнього у місті Овруч Житомирської області, яку відреставровано за 420 тисяч гривень.

У Рахунковій палаті зазначають, що через відсутність з боку Мінекономіки внутрішнього і зовнішнього контролю за науковою діяльністю МНС методологічні та науково-технічні послуги, що не мали на меті отримання наукового результату, затверджувалися як наукові дослідження.

Всього таким чином оформлено 60 розробок, на які витрачено 15,7 мільйонів гривень, або 15% коштів на наукові дослідження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування